Vesti bune pentru elevii de 10 si… nu numai!

[ad_1]

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă- veste bună pentru elevi: „Guvernul continuă să stimuleze performanța şcolară în învățământul preuniversitar. Majorarea premiilor pentru copiii și tinerii care obțin rezultate deosebite la olimpiadele internaționale este urmată de acordarea unor stimulente financiare pentru elevii care au finalizat în această vară examenele naționale cu media 10.

Am aprobat în ședința de astăzi ca fiecare absolvent care a obținut media 10 la evaluarea națională de clasa a VIII-a, să primească 2.000 de lei, majorată de la 1.000 de lei cât era propunerea inițială. De asemenea, fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022 va primi 5.000 de lei, sumă majorată de la 3.000 de lei.

Susținerea copiilor și tinerilor performanți este obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern. Ne-am asumat îmbunătățirea accesului la educația de calitate pentru toți elevii și studenții și susținem dreptul la învățătură pentru fiecare copil. Programele noastre de creștere a cuantumului burselor sociale, acordarea tichetelor pentru achiziționarea de rechizite școlare și extinderea Proiectului ”Masa Caldă” în școli sunt soluții pentru reducerea abandonului școlar și pentru a oferi fiecărui elev șansa la educație”.

Corect. Elevii trebuie susținuți, trebuie încurajați, călăuziți. Nu,nu de dragul banilor! De dragul căilor ce le pot deschide perspective și le pot asigura baza pentru a-și putea achiziționa cărți, rechizite, pentru a-și permite să vizitezee muzee, să călătorească, să întreprindă proiecte și inițiative care să le dezvolte orizontul.

Articolul Vesti bune pentru elevii de 10 si… nu numai! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link