Ce este legea 121, cui se adreseaza si cine te poate ajuta sa te asiguri ca o respecti?

Daca vrei sa activezi in zona de business din Romania, este foarte important sa te asiguri ca respecti legile aflate in vigoare. Exista o serie de hotarari legislative care pot sa vizeze si activitatea firmei tale, iar cunoasterea acestora si respectarea lor cu strictete de vor ajuta sa iti desfasori planurile in liniste si cu sanse mari de profit.

In plus, o lege precum legea 121 are efecte extrem de benefice si pentru propria ta companie. Legea este una menita sa contribuie la o gestionare mai eficienta a resurselor naturale. Prin implementarea masurilor care pot sa fie recomandate in urma desfasurarii unui audit energetic industrial, poate fi crescut si profitul firmei in cauza.

Cu te ajuta legea 121 si ce ai de facut

Legea 121 din 2014 este o lege prin intermediul careia o anumita categorie de companii care activeaza pe piata din Romania se obliga sa efectueze un audit energetic industrial o data la patru ani. Auditul energetic industrial este o analiza detaliata a istoricului de consum de energie si a caracteristicilor sediului in care o firma isi desfasoara activitatea.

Sunt exceptate de la obligatia efectuarii unui audit exclusiv companiile care consuma anual o cantitate mai mica de energie decat echivalentul a 1.000 tone petrol. Pentru a putea pune in aplicare efectuarea unui audit energetic industrial, afaceristii au nevoie de ajutorul unei firme specializate. 

In urma implementarii masurilor impuse prin legea 121, vor rezulta doua elemente: dosarul de audit energetic industrial si recomandarile adresate companiei pentru care acesta a fost efectuat. Prin implementarea acestor masuri recomandate, sediul firmei va deveni unul mai eficient, din punct de vedere energetic.

Concret, acest lucru se traduce printr-un consum mai mic de energie, fara ca activitatea de productie sa fie in vreun fel afectata. Este vorba, de exemplu, despre implementarea unor masuri de izolare a cladirilor sau inlocuirea anumitor aparaturi cu unele mai moderne si mai eficiente, din punct de vedere al consumului de energie.

In cel mai scurt timp, diferenta se va face simtita la nivelul consumului de energie, iar facturile vor avea valori mai mici. Astfel, pe langa protejarea resurselor din natura, afaceristii care implementeaza masurile rezultate in urma unui audit energetic vor putea sa beneficieze de cheltuieli mai mici si, in mod implicit, de o firma mai profitabila.

Prin intermediul Elsaco ESCO, auditul energetic industrial este foarte usor de efectuat. Compania iti ofera posibilitatea de a colabora cu ingineri acreditati. Acestia pot sa analizeze rapid istoricul de consum al firmei tale si sa descopere la sediu toate particularitatile acestuia, care ar putea fi modificate in vederea imbunatatirii randamentului energetic.

Cu ajutorul unei firme specializate si autorizate de catre ANRE sa presteze servicii de audit energetic industrial, poti sa indeplinesti imediat obligatiile pe care le ai, din punct de vedere legal si poti sa gasesti si cele mai bune solutii pentru o afacere mai profitabila. Alege sa colaborezi cu profesionisti care te vor ajuta sa respecti legea 121 si sa identifici masurile care te vor ajuta sa reduci cheltuielile cu energia, in fiecare luna!