Știi ce sunt superalimentele? Află cum să îți personalizezi o dietă cu superalimente

Cu siguranță ai auzit de ginseng, spirulina, turmeric sau de cacao bio. Însă, atunci când îți dorești anumite progrese alimentare este important să cunoști exact care îți sunt nevoile alimentare și să alegi anumite alimente pentru necesarul corpului tău și pentru sănătatea ta mentală.

De asemenea, este important să înțelegi că o dietă nu înseamnă că vei mânca mai puțin ca să slăbești sau că dieta nu este doar un anumit plan alimentar, cum ar fi dieta keto. 

Dieta alimentară este formată, de fapt, din alimentele pe care le pui în gură în fiecare zi.

Descoperă în continuare câteva lucruri utile pentru a construi o dietă care funcționează pentru corpul tău cu propriile nevoi unice.

Dacă vrei să îți îmbunătățești dieta, ar trebui să te concentrezi pe crearea unei liste foarte personalizate de superalimente. De exemplu, descoperă verlin.ro pentru a beneficia de alimente pe care le poți incorpora în tiparul zilnic de dietă, atât pentru sănătatea corpului, cât și pentru bunăstarea mentală.

Dar ce sunt superalimentele? Acest termen este folosit în special de dieteticieni și specialiști în nutriție pentru a descrie alimentele care au anumite beneficii pentru sănătate.

Bineînțeles, pentru a știi exact ce carențe alimentare ai sau pentru a-ți stabili anumite obiective alimentare sunt necesare analize medicale și consultul unui specialist.

Cu toate acestea, este important să cunoști câteva informații utile înainte de a începe să îți identifici nevoile alimentare și a le integra într-o dietă zilnică.

  • Nu toate alimentele sănătoase funcționează pentru tine

Deși există multe informații cu privire la alimentație, este important să cunoști faptul că nu toate sunt potrivite pentru tine și pentru corpul tău.

Da, anumite alimente sunt cunoscute pentru anumite beneficii nutriționale, dar s-ar putea ca tu să nu ai nevoie de ele. Practic, anumite alimente au beneficii recunoscute pentru sănătate în mod general, dar tu trebuie să te hrănești potrivit nevoilor tale.

De asemenea, atunci când intrioduci un nou aliment este important să examinezi reacția corpului tău din acea perioadă pentru a alege să cumperi ceea ce îți face bine.

  • Nu toate alimentele sunt ușor de încorporat în mai multe rețete

Atunci când alegi alimente noi este important să cauți ingrediente care sunt ușor de incorporat în alimentație.

Mai exact, alege acele ingredinete care sunt ușor de încorporat într-o mare varietate de rețete. De asemenea, chiar dacă vorbim de adulți acest proces se numește diversificarea alimentației și de aceea este bine să alegi alimente potrivite pentru a fi încorporate în propria dietă.

  • Alege înlocuitori practici pentru alimentele pe care nu le poți mânca

Pe măsură ce începi să lucrezi cu tine pentru a îți îmbunătății alimentația, începi să devi mai conștient(ă) de acele alimente care nu îți fac bine. 

Cu siguranță știi că excesul de sare, zahăr sau grăsimi nu face bine pentru sănătate și, de aceea, este important să alegi să nu mănânci în exces. S-ar putea să simți să elimini alimentare care au gluten, lactatele sau zahărul pentru că pot să provoace reacții în intestinele sensibile.

De exemplu, dacă îți plac pastele și poate ai intoleranță la gluten poți înlocui spaghetele tradiționale folosite într-o rețetă de carbonara cu spaghete cu dovlecei.

Așadar, drumul către o alimentație sănătoasă este particularizat pentru nevoile tale personale și poți să alegi alternative funcționale la alimentele de zi cu zi.

Sursa Foto: Pexels.com